Bučkina juha z ajdovim kruhom

bucna-juha

OPIS POSTOPKA: Bučo in korenje narežemo na manjše koščke. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo sesekljan česen. Počakamo minuto in dodamo narezano bučo, korenje in pražimo 5 minut. Začinimo z vsemi začimbami, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo 20 minut. Po 20 minutah odstranimo lovorjev list in juho spasiramo s paličnim mešalnikom. V juho lahko po želji dodamo na koščke narezan ajdov kruh.

SESTAVINE (za 4 osebe):

* 500g buče

* 100g korenja

* mala čebula

* 1 strok česna

* olivno olje

* sol

* poper

* muškatni orešček

* lovorjev list

* koriander

* majaron

* ingver

* šentraj

* 6 dl vode in jušna kocka ali 6 dl jušne osnove

Po želji:

* ajdov kruh

ČAS PRIPRAVE: 45 min

RECEPT SESTAVIL: Malinca Nastja